Energo Zelena, rendering plant
Energo Zelena, rendering plant
Indjija
Energo Zelena, rendering plant
Energo Zelena, rendering plant
Indjija
Energo Zelena, trucks
Energo Zelena, trucks
Indjija
View from control room
View from control room
Energo Zelena
Energo Zelena, rendering plant
Energo Zelena, rendering plant
Machinery
Energo Zelena, rendering plant
Energo Zelena, rendering plant
Machinery
Energo Zelena, rendering plant
Energo Zelena, rendering plant
Tank farm
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7

Članci

Belgijski ambasador podržao BSPA i Energo Zelenu na Beogradskom sajmu

  Prvog dana učešća na Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine kompanija  Energo-Zelena predstavila se na konferenciji "Belgijska tehnologija u onovljim izvorima energije - potencijalna saradnja sa Srbijom" koju je organizovala Belgijsko srpska poslovna asocijacija.

  Konferenciju je otvorila njegova ekselencija ambasador Belgije u Srbiji gospodin Alain Kundyacki  koji je istakao da je Belgija jedan od lidera u oblasti obnovljivih izvora energije:

Izuzetno je važno što se u Srbiji  razvijaju projekti iz oblasti obnovljivih izvora energije i što su belgijske kompanije deo tih projekata. Jedna  od vrlo značajnih investicija je kompanija Energo-Zelena koja je dobar primer primene belgijskih tehnologija u Srbiji . Osim ekonomskih, ovaj projekat je vrlo važan i za aspekt zaštite životne sredine – rekao je belgijski ambasador.

  Direktor Energo-Zelene Kurt Derieuw kazao je da je veoma ponosan na projekat u Inđiji s obzirom da je to prva fabrika za preradu životinjskog otpada koja je urađena u potpunosti sa najvišim standardima Srbije i Evropske unije:

Mi smo investirali više od 21 milion evra, opremili smo fabriku najsavremenijom tehnologijom, zaposlili više od 40 ljudi. Na žalost, ne tretiraju svi životinjski otpad na legalan način, već ga bacaju u zemlju ili vodu. Zbog toga nam je neophodna jača aktivnost veterinarske inspekcije, kao i podizanje svesti građana o bolestima koje vrebaju iz otpada. Ovo je jedna od važnih aktivnosti Srbije na putu ka EU i sigurno je da je postojanje Energo Zelene dokaz da je Srbija uvela evropske standarde – kazao je Derieuw.

  Gilberte Delva, predstavnica BSPA naglasila je da je postojanje te organizacije vrlo važno i da bi ovakve zajedničke aktivnosti ubuduće češće trebalo praktikovati.

Kontakt

Tel. (Centrala):
+381 22 800 450

 Tel. (Logistika):
+381 22 800 454

 Tel. (Finansije): 
+381 22 800 452

Energo-Zelena d.o.o.
Zeleni zaselak 1
22 320 Inđija, Srbija
www.energozelena.rs
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Energo Zelena...

Energozelena

 

…je postrojenje za preradu životinjskog otpada u vlasništvu Republike Srbije.

…je jedino savremeno postrojenje za neškodljivu preradu opasnog životinjskog otpada u Srbiji i na Balkanu (sa izuzetkom Hrvatske). 

…kapacitet postrojenja je 150.000 tona opasnog životinjskog otpada i on kombinuje realne kapacitete srpskog tržišta opasnog životinjskog otpada i kapacitete za slučaj vanrednih situacija. 

…poslovanje kompanije je u potpunosti usklađeno sa zakonima i regulativom Republike Srbije i EU.  

…je inicijalno investirala 21,5 miliona evra u postrojenje u Inđiji. 

…je fabrika sa nultim zagađenjem. 

…je društveno odgovorna kompanija. 

…zapošljava 43 radnika a sa povećanjem prerade plan je da se zaposli ukupno 100 radnika.

…pravilna prerada opasnog životinjskog otpada predstavlja kamen temeljac za održivi razvoj mesne industrije i industrije mleka.