Vesti

Belgijski ambasador podržao BSPA i Energo Zelenu na Beogradskom sajmu

  Prvog dana učešća na Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine kompanija  Energo-Zelena predstavila se na konferenciji "Belgijska tehnologija u onovljim izvorima energije - potencijalna saradnja sa Srbijom" koju je organizovala Belgijsko srpska poslovna asocijacija.

  Konferenciju je otvorila njegova ekselencija ambasador Belgije u Srbiji gospodin Alain Kundyacki  koji je istakao da je Belgija jedan od lidera u oblasti obnovljivih izvora energije:

Izuzetno je važno što se u Srbiji  razvijaju projekti iz oblasti obnovljivih izvora energije i što su belgijske kompanije deo tih projekata. Jedna  od vrlo značajnih investicija je kompanija Energo-Zelena koja je dobar primer primene belgijskih tehnologija u Srbiji . Osim ekonomskih, ovaj projekat je vrlo važan i za aspekt zaštite životne sredine – rekao je belgijski ambasador.

  Direktor Energo-Zelene Kurt Derieuw kazao je da je veoma ponosan na projekat u Inđiji s obzirom da je to prva fabrika za preradu životinjskog otpada koja je urađena u potpunosti sa najvišim standardima Srbije i Evropske unije:

Mi smo investirali više od 21 milion evra, opremili smo fabriku najsavremenijom tehnologijom, zaposlili više od 40 ljudi. Na žalost, ne tretiraju svi životinjski otpad na legalan način, već ga bacaju u zemlju ili vodu. Zbog toga nam je neophodna jača aktivnost veterinarske inspekcije, kao i podizanje svesti građana o bolestima koje vrebaju iz otpada. Ovo je jedna od važnih aktivnosti Srbije na putu ka EU i sigurno je da je postojanje Energo Zelene dokaz da je Srbija uvela evropske standarde – kazao je Derieuw.

  Gilberte Delva, predstavnica BSPA naglasila je da je postojanje te organizacije vrlo važno i da bi ovakve zajedničke aktivnosti ubuduće češće trebalo praktikovati.

Kontakt

Tel. (Centrala):
+381 22 800 450

 Tel. (Logistika):
+381 22 800 454

 Tel. (Finansije): 
+381 22 800 452

Energo-Zelena d.o.o.
Zeleni zaselak 1
22 320 Inđija, Srbija
www.energozelena.rs
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Energo Zelena...

Energozelena

 

…je postrojenje za preradu životinjskog otpada u vlasništvu Republike Srbije.

…je jedino savremeno postrojenje za neškodljivu preradu opasnog životinjskog otpada u Srbiji i na Balkanu (sa izuzetkom Hrvatske). 

…kapacitet postrojenja je 150.000 tona opasnog životinjskog otpada i on kombinuje realne kapacitete srpskog tržišta opasnog životinjskog otpada i kapacitete za slučaj vanrednih situacija. 

…poslovanje kompanije je u potpunosti usklađeno sa zakonima i regulativom Republike Srbije i EU.  

…je inicijalno investirala 21,5 miliona evra u postrojenje u Inđiji. 

…je fabrika sa nultim zagađenjem. 

…je društveno odgovorna kompanija. 

…zapošljava 43 radnika a sa povećanjem prerade plan je da se zaposli ukupno 100 radnika.

…pravilna prerada opasnog životinjskog otpada predstavlja kamen temeljac za održivi razvoj mesne industrije i industrije mleka.