Delatnost

Dobro je poznato da je Srbija veliki proizvođač mesa i mesnih prerađevina.  Procena je da se u Srbiji godišnje napravi 250.000 tona životinjskog otpada. Od ukupne količine otpada 40-45% čini opasan životinjski otpad, a  55-60% je bezopasan životinjski otpad. Prema raspoloživim podacima, samo 70.000 tona se preradi, što je oko 30% od ukupne količine koja se napravi. Ogromnoj količini otpada od 180.000 tona ne može se ući u trag. Smatra se da se taj otpad baca u reke i prirodu ili da ponovo ulazi u lanac ishrane. 

Danas, Srbija ima moderno postrojenje za neškodljivo uklanjanje otpada životinjskog porekla, dovoljnog kapaciteta da tretira proizvedene količine.

Društvena odgovornost

Energo Zelena poštuje princip društveno odgovornog ponašanja, vodeći računa o očuvanju životne sredine, kvalitetu usluga koje pruža, profesionalnom razvoju zaposlenih i odnosu sa društvenom zajednicom.

Kontakt

Tel. (Centrala):
+381 22 800 450

 Tel. (Logistika):
+381 22 800 454

 Tel. (Finansije): 
+381 22 800 452

Energo-Zelena d.o.o.
Zeleni zaselak 1
22 320 Inđija, Srbija
www.energozelena.rs
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Energo Zelena...

Energozelena

 

…je postrojenje za preradu životinjskog otpada u vlasništvu Republike Srbije.

…je jedino savremeno postrojenje za neškodljivu preradu opasnog životinjskog otpada u Srbiji i na Balkanu (sa izuzetkom Hrvatske). 

…kapacitet postrojenja je 150.000 tona opasnog životinjskog otpada i on kombinuje realne kapacitete srpskog tržišta opasnog životinjskog otpada i kapacitete za slučaj vanrednih situacija. 

…poslovanje kompanije je u potpunosti usklađeno sa zakonima i regulativom Republike Srbije i EU.  

…je inicijalno investirala 21,5 miliona evra u postrojenje u Inđiji. 

…je fabrika sa nultim zagađenjem. 

…je društveno odgovorna kompanija. 

…zapošljava 43 radnika a sa povećanjem prerade plan je da se zaposli ukupno 100 radnika.

…pravilna prerada opasnog životinjskog otpada predstavlja kamen temeljac za održivi razvoj mesne industrije i industrije mleka.