Delatnost

Dobro je poznato da je Srbija veliki proizvođač mesa i mesnih prerađevina.  Procena je da se u Srbiji godišnje napravi 250.000 tona životinjskog otpada. Od ukupne količine otpada 40-45% čini opasan životinjski otpad, a  55-60% je bezopasan životinjski otpad. Prema raspoloživim podacima, samo 70.000 tona se preradi, što je oko 30% od ukupne količine koja se napravi. Ogromnoj količini otpada od 180.000 tona ne može se ući u trag. Smatra se da se taj otpad baca u reke i prirodu ili da ponovo ulazi u lanac ishrane. 

Danas, Srbija ima moderno postrojenje za neškodljivo uklanjanje otpada životinjskog porekla, dovoljnog kapaciteta da tretira proizvedene količine.

Društvena odgovornost

Energo Zelena poštuje princip društveno odgovornog ponašanja, vodeći računa o očuvanju životne sredine, kvalitetu usluga koje pruža, profesionalnom razvoju zaposlenih i odnosu sa društvenom zajednicom.

Kontakt

Kontakt

Tel. (Centrala):
+381 22 800 450

Tel. (Nabavka i Logistika):
+381 22 800 454

Energo-Zelena d.o.o.
Železnička bb
22 320 Inđija, Srbija
www.energozelena.rs
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Energo Zelena...

Energozelena

 

…je ćerka kompanija belgijske kompanije Zelena N.V. čiji su većinski akcionari belgijski investitori. 

…je jedino savremeno postrojenje za neškodljivu preradu opasnog životinjskog otpada u Srbiji i na Balkanu (sa izuzetkom Hrvatske). 

…kapacitet postrojenja je 150.000 tona opasnog životinjskog otpada i on kombinuje realne kapacitete srpskog tržišta opasnog životinjskog otpada i kapacitete za slučaj vanrednih situacija. 

…poslovanje kompanije je u potpunosti usklađeno sa zakonima i regulativom Republike Srbije i EU.  

…je inicijalno investirala 21,5 miliona evra u postrojenje u Inđiji. 

…je fabrika sa nultim zagađenjem. 

…je društveno odgovorna kompanija. 

…zapošljava 43 radnika a sa povećanjem prerade plan je da se zaposli ukupno 100 radnika.

…pravilna prerada opasnog životinjskog otpada predstavlja kamen temeljac za održivi razvoj mesne industrije i industrije mleka.