Vesti

Saopštenje

Povodom pokušaja uznemiravanja i dezinformisanja javnosti, sa ciljem da se uruši ugled i spreči razvoj, kompanija Energo Zelena saopštava:

Apsolutno su netačni navodi pojedinaca koji putem društvenih mreža dezinformacijama o radu fabrike Energo Zelena pokušavaju da uznemire i dezavuišu javnost. Ne ulazeći da li je u pitanju neinformisanost o delatnosti Energo Zelene, želimo da obavestimo javnost da su apsolutno netačni navodi da se u našoj fabrici ubijaju psi ili bilo koje druge životinje ili da se radi bilo šta što je nezakonito i nije u našoj delatnosti.

Primarna delatnost fabrike Energo Zelena je prerada klaničnog otpada koji prikupljamo od klanica/mesne industrije i prerađujemo ga u fabrici, kako štetne materije ne bi završavale u vodi i zemljištu. Naša misija je zaštita životne sredine i unapređenje zdravlja ljudi. U fabriku Energo Zelena uložili smo više od 21 milion evra kako bi Srbija dobila najsavremeniju fabriku čija delatost je usklađena sa najvišim standardima Srbije i Evropske Unije. Razumemo zabrinutost ljubitelja životinja i organizacija koje se bave njihovom zaštitom i apelujemo na njih da ne podlegnu negativnoj kampanji koju pojedinci pokušavaju da sprovedu. Istovremeno , upozoravamo da ćemo nadležne organe obavestiti o delovanju svih onih koji javnost uznemiravaju netačnim informacijama kako bi pokušali da izvuku neku ličnu korist.

Energo Zelena će vrlo rado predstavnicima sredstava javnog informisanja predstaviti fabriku i pružiti im mogućnost da se uvere šta se i kako u kompaniji Energo Zelena radi.

Kontakt

Tel. (Centrala):
+381 22 800 450

 Tel. (Logistika):
+381 22 800 454

 Tel. (Finansije): 
+381 22 800 452

Energo-Zelena d.o.o.
Zeleni zaselak 1
22 320 Inđija, Srbija
www.energozelena.rs
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Energo Zelena...

Energozelena

 

…je postrojenje za preradu životinjskog otpada u vlasništvu Republike Srbije.

…je jedino savremeno postrojenje za neškodljivu preradu opasnog životinjskog otpada u Srbiji i na Balkanu (sa izuzetkom Hrvatske). 

…kapacitet postrojenja je 150.000 tona opasnog životinjskog otpada i on kombinuje realne kapacitete srpskog tržišta opasnog životinjskog otpada i kapacitete za slučaj vanrednih situacija. 

…poslovanje kompanije je u potpunosti usklađeno sa zakonima i regulativom Republike Srbije i EU.  

…je inicijalno investirala 21,5 miliona evra u postrojenje u Inđiji. 

…je fabrika sa nultim zagađenjem. 

…je društveno odgovorna kompanija. 

…zapošljava 43 radnika a sa povećanjem prerade plan je da se zaposli ukupno 100 radnika.

…pravilna prerada opasnog životinjskog otpada predstavlja kamen temeljac za održivi razvoj mesne industrije i industrije mleka.