Vesti

Energo-Zelena dobila IPPC dozvolu

Dana 11. Maja 2015. godine u prostorijama Energo-Zelena u Inđiji održana je ceremonija predaje IPPC dozvole predstavnicima Energo-Zelena doo od strane predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo I zaštitu životne sredine.

IPPC dozvola je jos jedna zvanična potvrda da Energo-Zelena ispunjava najstrože zahteve u oblasti zaštite životne sredine. Sa ovim Energo-Zelena je postala prvi objekat za preradu životinjskih nus-proizvoda u Srbiji sa IPPC dozvolom. U Srbiji 174 postojeca objekta su dužna da ishoduju IPPC dozvolu, ali je Energo-Zelena tek 7. kompanija u Vojvodini I 11. kompanija u Srbiji koja je dobila ovu dozvolu.

Međutim, dobijanje ove IPPC dozvole ne znači da će Energo-Zelena ponovo početi sa radom, niti IPPC dozvola ima uticaj na predstojeću arbitražu protiv Republike Srbije.

 

Saopštenje za javnost - Energo-Zelena podnela Zahtev za arbitražu protiv Republike Srbije i obustavlja rad postrojenja u Inđiji

News 14 S Saopstenje Sr

Belgijske kompanije Energo Zelena i Zelena N.V. podnele su Zahtev za arbitražu protiv Republike Srbije pred Međunarodnim centrom za rešavanje investicionih sporova u Vašingtonu DC (ICSID). Kompanije su bile primorane da donesu takvu odluku zbog sistematskih propusta Republike Srbije da sprovede sopstvene propise u oblasti prerade životinjskog otpada što je ugrozilo održivost poslovanja kompanije Energo-Zelena u Srbiji. Upravni odbor Kompanije je, takođe, doneo odluku da obustavi sve aktivnosti postrojenja u Inđiji, jedinog postrojenja za neškodljivu preradu opasnog životinjskog otpada u Srbiji koje je u potpunosti usklađeno sa srpskim propisima. 

Opširnije...

VIP fond među 10 najboljih IPA agencija na Svetskoj investicionoj konferenciji UN u Ženevi

Forum Geneva Small 1941

Fond nominovao investicioni projekat Energo Zelene za prestižan konkurs

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo da se VIP fond našao među 10 najboljih agencija za privlačenje stranih investicija na Svetskoj investicionoj konferenciji UN održanoj u Ženevi.

VIP fond je na konkursu koji je raspisao UNCTAD, odeljenje UN za trgovinu i razvoj kandidovao investicioni projekat kompanije Energo Zelena. Tema ovogodišnjeg konkursa bile su „zelene“ investicije.

Opširnije...

Saopštenje za javnost - Energo Zelena preradila više od 650 tona životinjskog otpada tokom poplava

News 14 S Saopstenje Sr

Energo Zelena je prva i trenutno jedina fabrika za neškodljivu preradu životinjskog otpada (sporednih proizvoda životinjskog porekla - SPŽP) kategorije 1 u Srbiji i regionu koja u potpunosti posluje u skladu sa srpskim i EU zakonima. Na konferenciji za medije koju je Energo Zelena organizovala danas u fabrici u Inđiji, menadžment je saopštio da je fabrika preradila više od 650 tona životinjskog otpada kategorije 1 iz poplavljenih područja. Naglašeno je da količine nisu konačne i da se očekuje dopremanje novih količina.

Opširnije...

Kakva solidarnost!

News 13 S Poplave Srbija 02

Ujutru 20. Maja Ministarstvo poljoprivrede Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske poslalo je upit Ministarstvu poljoprivrede Srbije, tražeci dozvolu da sakupi i transportuje udavljene životinje u Energo-Zelenu.

Posle procene rizika i inspekcije u Energo-Zelenoj, srpske vlasti su se odmah slozile sa zahtevom i obezbedile sve neophodne dozvole, i time pokazali solidarnost sa svojim susedima.

Opširnije...

Katastrofalne poplave u regionu

News 12 S Poplave Srbija 01

Ceo naš tim Energo-Zelene je duboko pogodjen posledicama nedavnih, razarajucih katastrofalnih poplava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

Želimo snagu svima onima koji su pretrpeli materijalnu štetu, a posebno onima koji su pretrpeli ljudske gubitke.

Opširnije...

Saopštenje za javnost - Energo-Zelena objavljuje Novu Vlasničku Strukturu

News 10 S Saopstenje Sr

Pravilan tretman životinjskih nusproizvoda Kategorije 1 u Srbiji je sada moguć i treba da se sprovede.

Energo-Zelena doo objavljuje značajnu promenu vlasničke strukture svoje matične kompanije sa sedištem u Belgiji - Zelena NV. Njen većinski vlasnik Electrawinds NV se povukao i zamenjen je od strane Greenworx Holding NV, društva zasnovanog na razvoju obnovljivih izvora energije sa sedištem u Belgiji, i od strane Saffelberg Investments NV, investicionog fonda sa značajnim ulaganjima u projekte obnovljivih izvora energije, sa sedištem u Belgiji. Transakcija objedinjuje kupovinu akcija Electrawinds-a, kao i značajno povećanje kapitala.

Opširnije...

Telegraf 14.03.2014: ”Hranimo se životinjskim otpadom”

News 09 S Virsle Pasteta

Serge Ameye, jedan od suvlasnika kompanije Energo Zelena o problemu nelegalnog zbrinjavanja otpada životinjskog porekla.

Opsirnije na sledećem linku: Telegraf

Strana 1 od 3

Kontakt

Kontakt

Tel. (Centrala):
+381 22 800 450

Tel. (Nabavka i Logistika):
+381 22 800 454

Energo-Zelena d.o.o.
Železnička bb
22 320 Inđija, Srbija
www.energozelena.rs
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Energo Zelena...

Energozelena

 

…je ćerka kompanija belgijske kompanije Zelena N.V. čiji su većinski akcionari belgijski investitori. 

…je jedino savremeno postrojenje za neškodljivu preradu opasnog životinjskog otpada u Srbiji i na Balkanu (sa izuzetkom Hrvatske). 

…kapacitet postrojenja je 150.000 tona opasnog životinjskog otpada i on kombinuje realne kapacitete srpskog tržišta opasnog životinjskog otpada i kapacitete za slučaj vanrednih situacija. 

…poslovanje kompanije je u potpunosti usklađeno sa zakonima i regulativom Republike Srbije i EU.  

…je inicijalno investirala 21,5 miliona evra u postrojenje u Inđiji. 

…je fabrika sa nultim zagađenjem. 

…je društveno odgovorna kompanija. 

…zapošljava 43 radnika a sa povećanjem prerade plan je da se zaposli ukupno 100 radnika.

…pravilna prerada opasnog životinjskog otpada predstavlja kamen temeljac za održivi razvoj mesne industrije i industrije mleka.